Nieuws

RSS
De eerste ALV! 2 maanden geleden

Nu iedereen weer met het schooljaar is begonnen, is het ook weer tijd om de ALV te houden! ALV staat voor Algemene Ledenvergadering. Deze zijn bedoeld om alle leden van de vereniging een stem te geven over de onderwerpen die aan bod komen. Maar waarom?

Als lid heb je het recht om een mening te geven over de zaken die zich binnen Syntax afspelen. Per jaar wordt daarom ook meestal 2 a 3 keer een ALV ingepland door het bestuur om jouw te kunnen horen. Voor de ALV die aanstaande donderdag plaats vindt zullen we vragen of jij akkoord bent met de decharge van het bestuur in 16/17 en of je de nieuwe commissie samenstelling goed vind om het komende jaar te vertegenwoordigen. Daarnaast hebben we ook andere zaken, zoals het bekijken van het beleidsplan, de begroting en het instemmen van de nieuwe commissies.

Waarom is jouw stem zo belangrijk? Wij willen juist weten wat jij denkt van deze zaken omdat je ongetwijfeld ook met deze zaken in aanraking komt. Omdat we als studievereniging juist jou willen helpen, willen we dat ook doen met jouw goedkeuring!

Graag zien we je op 11 oktober om 19:00 in het lokaal G3.076. Is dat toch te kort dag en red je het niet? Geen nood. Stuur een e-mailtje naar secretaris@syntaxleiden.nl met wie je wilt machtigen voor jouw stem.

Eerstejaars Weekend 2018 3 maanden geleden

Eerstejaars Weekend!!

Om het jaar goed te beginnen en elkaar alvast te leren kennen organiseren wij ook dit jaar weer het eerstejaars introductie weekend!!

Het “EersteJaarsWeekend” (EJW) is een weekend vol met leuke activiteiten, met als doel je medestudenten beter te leren kennen, en om je wat meer wegwijs te maken binnen de organisatie en de systemen van de hogeschool. Uiteraard mag daar de nodige gezelligheid niet aan ontbreken. Dus heb jij zin in een gezellig weekend waarin je veel leert over de opleiding, de studievereniging en elkaar, aarzel dan niet om je in te schrijven voor het EJW.

Alles op een rijtje: Wanneer: 7, 8 en 9 september 2018 Locatie: Geheim! Prijs: €40,- euro voor Syntax leden of €55,- voor niet-leden.

Voor meer informatie kijk op: EJW.syntaxleiden.nl

Wij hebben er zin in! Jij ook? Hopelijk zien we je daar!

Oud studenten opgelet!

Op donderdag 19 april organiseren wij een reünie voor alle oud studenten informatica aan de Hogeschool Leiden. Onder het genot van een hapje en een drankje in het vertrouwde Grand Café kun je uitgebreid bijpraten met je oud studiegenoten en docenten.

Het is natuurlijk het leukst als er zo veel mogelijk mensen aanwezig zijn, nodig dus gerust al je oud klasgenoten uit!

De reünie is vanaf 17:30 tot 20 uur in het Grand Café. Na afloop is er voor de liefhebbers nog een borrel bij de Bon Vivant in Leiden. Je kunt tot 19:30 avondeten krijgen in het restaurant.

Wij hopen van harte dat je er bij bent en sleep vooral je oud klasgenoten mee!

Tot de 19e.

Groetjes, De Syntax Alumni commissie

De statuten zijn goedgekeurd! 11 maanden geleden

Sinds gisteravond (20 december) zijn de nieuwe statuten ingestemd. Deze instemming heeft plaatsgevonden tijdens de tweede ALV die aan dit onderwerp besteed werd.

De regel is dat elke statutenwijziging moet worden goedgekeurd. Deze goedkeuring gebeurd door alle leden van de vereniging. Wanneer de gehele vereniging niet aanwezig is (of geen machtiging heeft afgegeven) wordt er in een opvolgende ALV (die binnen vier weken plaats moet vinden) een herstemming gedaan. Deze heeft dus met het beslissende antwoord besloten dat we de wijzigingen kunnen doorvoeren. Binnenkort zal er een afspraak gemaakt worden met de notaris om de nieuwe statuten ook rechtsgeldig te laten worden.

Mocht je nog vragen hebben n.a.v. deze ALV, of andere punten, vraag gerust of stuur een e-mailtje naar bestuur@syntaxleiden.nl

Syntax4Charity 2017 1 jaar geleden

Net als voorgaande jaren gaat Syntax zich ook dit jaar weer inzetten voor Serious Request. Dit jaar proberen we voor 3FM en het Rode Kruis zoveel mogelijk geld op te halen voor het herenigen van gezinnen in conflict- of rampgebieden. Vanuit het kantoor van TransIP gaan wij op vrijdag 22 december vanaf vijf uur ‘s middags 25 uur lang games streamen.

Tijdens Syntax4Charity zijn alle leden welkom om een kijkje te komen nemen bij de actie, maar het is uiteraard ook gewoon mogelijk om dit vanaf je luie stoel te doen! We zenden het hele event namelijk live uit via Twitch en Facebook!

Vorig jaar is het ons gelukt om het recordbedrag van 1625 euro op te halen, maar net zoals in de voorgaande jaren gaan wij proberen om dit bedrag te verbeteren. Uiteraard kunnen we dat niet alleen, want daarvoor hebben we jullie hulp ook nodig. Dus kijk mee, speel mee en doneer!

Kijk voor meer informatie op onze website: https://syntax4charity.nl

Bekijk ook onze promotievideo: https://www.youtube.com/watch?v=R6bXR2xssfs

Beste aspirant student,

Ook aankomend schooljaar zullen wij een eerstejaarsweekend organiseren! Tijdens dit weekend leer je elkaar, de opleiding en de vereniging kennen. Op de volgende website kan je alle informatie vinden die er momenteel beschikbaar is. Ook kan je op deze website laten weten dat je geintereseerd bent om mee te gaan en kan je je email achterlaten om op de hoogte gehouden te worden van wanneer de inschrijvingen daadwerkelijk open gaan!

https://ejw.syntaxleiden.nl

Welkom nieuwe leden! 1 jaar geleden

Gefeliciteerd met je inschrijving op de opleiding Informatica aan de Hogeschool Leiden!

Wij zijn Syntax, de studievereniging voor informatica op Hogeschool Leiden. Wij geloven dat studeren meer is dan het volgen van colleges en het maken van tentamens. Wij streven naar een hechte community, vriendschappen, en motivatie - voor en door studenten. Door het aanbieden van diverse activiteiten binnen en buiten de hogeschool proberen wij dit te realiseren.

Meer informatie? Kijk vooral rond op deze site! Heb je brandende vragen over Syntax of de opleiding? Stuur een mailtje naar bestuur@syntaxleiden.nl

Eerstejaars Weekend!!

Om het jaar goed te beginnen en alvast mensen te leren kennen organiseren we ook dit jaar een eerstejaars introductie weekend. Het “EersteJaarsWeekend” (EJW) is een weekend vol met leuke activiteiten, met als doel je medestudenten beter te leren kennen, en om je wat meer wegwijs te maken binnen de organisatie en de systemen van de hogeschool. Uiteraard mag daar de nodige gezelligheid niet aan ontbreken. Dus heb jij zin in een gezellig weekend waarin je veel leert over de opleiding, de studievereniging en elkaar, aarzel dan niet om je in te schrijven voor het EJW.

Alles op een rijtje:
Wanneer: 8, 9 en 10 september 2017
Locatie: Geheim!
Prijs: €40,- euro voor Syntax leden of €55,- voor niet-leden.

Voor meer informatie kijk op: EJW.syntaxleiden.nl

Wij hebben er zin in! Jij ook? Hopelijk zien we je daar!